• eJoy® - dealer oficial pentru Republica România
logo eJoy®

Disfuncție erectilă

Disfuncția erectilă înseamnă că un bărbat este incapabil să-și atingă sau să își mențină erecția pentru a obține satisfacție în timpul actului sexual. Această afecțiune trebuie să fie persistentă și să dureze cel puțin o jumătate de an. Această problemă afectează nu numai sănătatea fizică, ci și mentală, în timp ce are un efect negativ asupra calității vieții sexuale nu numai a bărbatului, ci și a partenerului său.

Fiecare bărbat poate fi afectat de disfuncție erectilă pe termen scurt, care se poate întâmpla, de exemplu, dacă un om este deranjat de ceva sau este supărat sau tocmai a consumat mai mult alcool. Acest tip de disfuncție erectilă este comun.

Disfuncția erectilă nu este o boală, este o problemă sau eșec sau tulburare a penisului. În întreaga lume, aproximativ 150-300 de milioane de bărbați sunt afectați de această problemă, care este de aproximativ 5-20%. În Slovacia, aproximativ 500.000 de bărbați suferă de disfuncție erectilă, iar la vecini, în Republica Cehă, aproape fiecare al doilea bărbat suferă de această problemă, mai ales între 35 și 65 de ani. Datele sunt aproximative, deoarece nu fiecare medic întreabă un pacient despre disfuncția erectilă și, pe de altă parte, nu fiecare pacient admite această problemă.

Simptome și manifestări ale disfuncției erectile

Dacă credeți că singurul semn sau manifestare a disfuncției erectile este că penisul nu se va odihni, atunci vă vom induce în eroare, deoarece semnele și manifestările sunt în mai multe procese atât la oprire, cât și la erecție. Există, de asemenea, manifestări care nu sunt directe, dar sunt legate de o tulburare a penisului.

Dacă un bărbat nici măcar nu poate realiza o erecție și această afecțiune persistă mai mult de 3-6 luni, atunci este o disfuncție erectilă clară și cea mai complexă. Acum, însă, să analizăm cele mai frecvente semne și simptome ale disfuncției erectile:

 • Nu este posibil să se realizeze urmărirea totală
 • Erecție slabă de la început, care nu este durabilă
 • Întârziere la debutul unei erecții sau o problemă cu debutul complet al unei erecții
 • Debut mai lung dacă apare o erecție și penisul este oprit
 • Recidiva penisului erect chiar și cu stimulare repetată

Cauze și factori ai disfuncției erectile

Cauzele disfuncției erectile au două origini. Aproximativ 80% sunt de origine organică (anatomică, vasculogenă, neurogenă, endocrină ..), iar restul de 20% sunt de origine psihologică (disfuncție erectilă psihogenă), în timp ce problemele mentale exacerbează mult mai mult această problemă.

Prima, disfuncția erectilă organică poate apărea ca un efect nedorit sau secundar al administrării anumitor tipuri de medicamente. Poate apărea, de asemenea, dacă un bărbat a deteriorat vasele de sânge sau nervii care furnizează penisul, rezultând boli, leziuni sau intervenții chirurgicale sau dacă echilibrul hormonal al corpului este perturbat.

Disfuncția erectilă psihogenă este cel mai adesea cauzată de frică sau anxietate, cum ar fi eșecul unui bărbat de a-și satisface în mod eficient partenerul în timpul actului sexual. De asemenea, este cauzată de stres, frică în general, dezamăgire și furie.

Factorii care declanșează disfuncția erectilă sunt asociați cu boli cardiovasculare, deci fiți deosebit de atenți dacă, de exemplu, nu aveți suficient exercițiu, sunteți obezi, fumați, aveți diabet sau scleroză multiplă, aveți tensiune arterială crescută, ateroscleroză, boli neurologice sau cardiovasculare.

La fel ca în multe alte cazuri, în cazul disfuncției erectile, această problemă este asociată nu numai cu sănătatea fizică, ci și cu starea mentală a omului. Este foarte important să acordați atenție unui stil de viață sănătos, să excludeți alimentele prăjite și grase din dieta dvs., să vă delectați suficient cu somnul, să vă angajați în o anumită activitate fizică, este important să vă mișcați. Și nu în ultimul rând, nu lucrați mai mult pe umeri decât ați face, vi se recomandă să vă odihniți și să nu lucrați din greu. Nu vă grăbiți și încetiniți, deoarece inamicul principal este mai ales stresul.

Cum este posibil să se diagnosticheze disfuncția erectilă?

Majoritatea bărbaților care au o problemă cu disfuncția erectilă nu rezolvă această problemă. Dar este important să ne dăm seama că un om nu poate obține o erecție doar dorind. Rolul principal este jucat de o combinație de impulsuri nervoase, instrucțiuni în creier, niveluri hormonale, reacții musculare și, de asemenea, o cantitate suficientă de sânge. Penisul erect este astfel rezultatul unei comenzi din creier care dilată arterele de alimentare, apoi sângele se ocupă de umplerea celor două corpuri axilare situate în corpul penisului. Când aceste corpuri sunt umplute, acestea se întăresc ulterior și astfel capacul lor este întins, adică penisul este oprit. De aceea, dacă un om are vreo suspiciune de disfuncție erectilă, această problemă trebuie rezolvată.

Pentru a diagnostica disfuncția erectilă, este necesar să vizitați un medic specializat în această problemă. Un androlog este un astfel de expert. Mai întâi trebuie să te examineze pentru a afla cauza și a aplica tratamentul potrivit. Mai întâi pune întrebări pentru a afla cum a apărut defecțiunea, apoi vin examenele și testele. Sunt:

 • Chestionar al anchetei de sănătate – expertul pune întrebări legate de erecție, cum ar fi manifestările sale, cât de des se repetă, întreabă și despre stilul de viață în ceea ce privește dieta, fumatul și alcoolul
 • Examinările fizice – acestea sunt importante pentru diagnosticul sistemelor urogenitale, endocrine și neurologice. Acestea includ examinări precum tensiunea arterială, examinări vizuale și tactile ale penisului, bărbați cu vârsta peste 40 de ani, examinări de prostată și altele
 • Examinări de laborator – aceasta include cea mai de bază examinare a sângelui și a urinei, este, de asemenea, o examinare a nivelurilor hormonale, de asemenea, o examinare importantă este detectarea glicemiei, a lipidelor.
 • Alte teste de diagnostic speciale – acestea includ examinări neurologice și psihiatrice, dar și examinări ale erecțiilor nocturne, examinări USG sau teste vasculare

Datorită constatărilor din chestionar și a tuturor examinărilor, expertul poate afla care este cauza problemei și apoi poate ști cum să rezolve problema erecției în mod adecvat și eficient. Poate avea o combinație fizică, mentală sau posibil o combinație a ambelor.

Tratamentul disfuncției erectile

Tratamentul disfuncției erectile este determinat pe baza cauzei și procedurile pentru rezolvarea acestei probleme sunt diferite. Poate fi tratament prin suplimente nutritive, medicamente eliberate pe bază de rețetă, injecții, dar poate fi tratat și prin ajustări ale stilului de viață. Ultima alegere este tratamentul chirurgical. Acum să vorbim despre ceea ce presupune fiecare dintre posibilități:

 • Suplimente nutritive pentru susținerea erecției – astfel de suplimente nutritive au o compoziție pur naturală. Acestea includ Tribulus Terestris, Ginseng, Maca peruviană, Saw Palmetto. Toate aceste plante naturale au efecte pozitive nu numai asupra erecției, ci și asupra potenței, libidoului sau activității sexuale. Marele avantaj este că nu sunt supuse prescripției. Există mai multe tipuri de suplimente pe piață, cum ar fi Zerex extralong. eJoy, Eraxan, Vimax, Clavin, dar și multe altele.
 • Medicamente cu prescripție medicală – Pe baza cauzei, un specialist poate prescrie medicamente sau pastile pentru a ajuta la slăbirea vaselor de sânge, dar, de asemenea, pentru a crește fluxul de sânge către penis. Tabletele care conțin inhibitori PDE5 – sildenafil, vardenafil și tadalafil – sunt prescrise cel mai frecvent. Pastilele care conțin aceste substanțe sunt prescrise doar de un medic, deoarece numai el poate stabili corect dacă astfel de pastile vă vor dăuna (motivul este că nu este posibil să le luați în anumite tipuri de boli)
 • Tratament prin injecție în penis – cărora nu le plac suplimentele nutritive sau medicamentele, pentru care este posibil să se utilizeze tratamentul prin injecție. Acestea se aplică penisului, în special corpurilor cavernoase care se află în el
  Îmbunătățirea stilului de viață și a stilului de viață general – această metodă de tratament include în primul rând eliminarea alimentelor nesănătoase și grase din dietă, include și excluderea sau cel puțin reducerea fumatului și a alcoolului. Se recomandă evitarea stresului, este necesar să vă delectați cu odihna și un somn suficient de lung
 • Tratament chirurgical – această metodă de tratament este necesară numai în cazuri rare și este ultima soluție posibilă. Dacă metodele de tratament menționate mai sus nu ajută, caz în care bărbatul va fi supus unei intervenții chirurgicale pe vasele penisului sau a doua opțiune este implantarea de proteze de întărire (proteze speciale de penis)

În cele din urmă, este important să menționăm că nu trebuie să vă fie frică să vă confruntați cu problema. Nu contează dacă ești tânăr sau mai mare. Faptul este că disfuncția erectilă este o problemă care trebuie abordată, indiferent de vârstă. Această problemă afectează nu numai calitatea vieții sexuale, ci și calitatea vieții în sine. Prin urmare, nu vă rușinați și nu ezitați să solicitați asistență medicală profesională dacă aveți simptome.

Zdieľajte:

Komentáre

Zatiaľ sa tu nenachádza žiadny komentár.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Certificat

de biroul public
de sănătate

GARANTAT

Primești banii inapoi

Fabricat în Europa

Marea Britanie

Livrare discretă

a coletelor

Pentru

achiziții de peste
320RON

Produs 100% NATURAL

de cea mai bună calitate