• eJoy® - dealer oficial pentru Republica România
logo eJoy®

Ejaculare prematură

Ejacularea prematură este o disfuncție sexuală. Aceasta înseamnă că în timpul actului sexual sau înainte de debut, punctul culminant are loc într-un timp foarte scurt, până la aproximativ șaizeci de secunde (până la un minut) sau până la 90 de secunde. În termeni laici, un bărbat nu poate controla ejacularea materialului seminal în timp suficient pentru a-și satisface partenerul.

Trebuie remarcat faptul că ejacularea prematură nu este o boală, deoarece ejacularea în sine are loc așa cum ar trebui, dar cu diferența că are loc puțin mai devreme.

Ejacularea prematură afectează foarte mult calitatea vieții sexuale a ambilor parteneri. Dacă această afecțiune este rară, nu se întâmplă nimic. Cu toate acestea, dacă această situație persistă, trebuie abordată pentru a evita diverse consecințe nedorite, cum ar fi destrămarea unei relații sau chiar a unei căsătorii.

Cu toate acestea, faptul este că această problemă este comună. Aproape unul din trei bărbați are experiență în ejacularea prematură și mulți nici măcar nu rezolvă problema deoarece fie le este rușine să vorbească despre asta, fie nu vor nici măcar să recunoască. Este de înțeles că bărbații se simt frustrați într-un astfel de caz, dar nu este o soluție dacă bărbatul evită relațiile sexuale într-un astfel de caz. Și de aceea este necesar să rezolvăm această problemă.

Tipuri de ejaculare prematură

Există două tipuri de bază de ejaculare prematură. Sunt:

 • Tipul principal de ejaculare prematură – în acest caz, bărbații cu problema ejaculării precoce au întâmpinat deja prima lor experiență sexuală, iar aceste probleme persistă în timpul actului sexual ulterior.
 • Tipul dobândit de ejaculare prematură – în acest caz este un caz în care timpul pentru ejaculare „sănătoasă”, adică un timp rezonabil, este scurtat. Acest tip de ejaculare prematură poate fi declanșat de, de exemplu, probleme de sănătate tiroidiană sau de prostată, probleme de sănătate mintală și multe altele.

Există, de asemenea, cazuri în care un bărbat consideră că timpul său necesar pentru ejaculare este foarte scurt și se simte nemulțumit. În acest caz, vorbim de ejaculare prematură subiectivă.

Factori care influențează ejacularea prematură

Ejacularea prematură însoțește de obicei bărbații tineri care nu au avut încă prima lor experiență sexuală, adică cei neexperimentați. Cu toate acestea, aspectul pozitiv este că, în acest caz, poate fi îndepărtat destul de repede. Poate fi cauzată și de sensibilitatea excesivă a penisului sau chiar de lipsa serotoninei în organism (o substanță care are grijă de procesele din sistemul nervos).

Pe lângă cauzele menționate mai sus, ejacularea prematură este însoțită de o serie de alți factori, dintre care cei mai riscanți sunt, de exemplu:

 • predispozitie genetica
 • sănătate precară
 • tulburări tiroidiene
 • probleme de prostată (inflamație)
 • stil de viață nesănătos (în special droguri, alcool, țigări, dar și supraponderalitate)
 • emoții, jenă și depresie
 • stres și frică
 • niveluri anormale de hormoni
 • probleme în relație
 • relație nouă, partener nou
 • actul sexual neregulat
 • experiență sexuală traumatică din copilărie
 • administrarea anumitor tipuri de medicamente
 • si altul

Cum să faci față ejaculării precoce?

Marele avantaj este că puteți face față și ejaculării premature acasă în spatele ușilor închise. Există diverse modalități și tehnici care vă ajută să vă rezolvați ejacularea prematură. În rândurile următoare, veți citi despre posibile modalități și tehnici care pot fi utilizate pentru a gestiona ejacularea prematură.

Desigur, în unele cazuri, în special în cele în care ejacularea prematură provoacă probleme mai semnificative și în care chiar și tehnicile „acasă” nu ajută, este deja necesar să solicitați ajutorul unui expert, în special al unui sexolog.

Tehnici de gestionare a ejaculării precoce

Există două tehnici pentru a ajuta la gestionarea ejaculării precoce:

 • Tehnica Start-Stop – acest exercițiu este cea mai comună metodă, dar este foarte eficientă. Constă în faptul că omul se masturbează, la punctul culminant (respectiv doar pentru el) întrerupe masturbarea. Acest „exercițiu” se repetă de mai multe ori la rând sau până când bărbatul este capabil să facă față unui grad ridicat de excitare sexuală fără ejaculare prematură sau spontană. Ulterior, este posibil să încercați acest exercițiu cu o mână umedă, care este o simulare a pătrunderii în vaginul unei femei. Din nou, acest exercițiu se repetă până când omul poate face față emoției
 • Tehnica de presare – această tehnică este de fapt o tehnică modificată pentru prima pornire-oprire. În acest caz, este rândul unui partener care stimulează penisul bărbaților și, atunci când atinge vârfurile, comprimă ghinda penisului.

În plus față de tehnicile menționate, s-a dovedit că se folosește, de exemplu, masturbarea înainte de actul sexual, de preferință cu aproximativ una până la două ore înainte de aceasta. Acest lucru vă va asigura mult mai multă rezistență, deoarece entuziasmul dvs. va fi mai sub control și nu atât de intens.

Anestezia penisului cu preparate sau cu prezervativ

În unele cazuri, ejacularea prematură se poate datora unei sensibilități mai mari, caz în care este posibil să încercați un desensibilizator penian care se aplică penisului cu aproximativ o jumătate de oră înainte de actul sexual (în unele cazuri direct înainte de actul sexual). Datorită preparatului, sensibilitatea trebuie redusă, ceea ce duce la întârzierea dorită a ejaculării. Cu toate acestea, se poate întâmpla ca sensibilitatea să fie redusă și în partener.

Există multe tipuri de produse disponibile pe piață, fie sub formă de geluri, fie de creme, trebuie doar să alegeți. Este important să rețineți posibilitatea apariției efectelor secundare la utilizarea unui astfel de produs. De exemplu, este posibil să aveți o reacție alergică, dar să aveți diaree, de aceea este recomandabil să vă consultați medicul înainte de utilizare.

Mulți bărbați raportează că, atunci când folosesc prezervative, au o sensibilitate mult mai mică decât în ​​lipsa lor și, astfel, ejacularea lor este întârziată. Este important să alegeți prezervativul potrivit. Este mai bine și mai eficient să ajungeți la unul care este fabricat dintr-un material mai grosier.

Exerciții Kegel

Exercițiile Kegel au fost inițial destinate femeilor însărcinate și au fost concepute pentru a întări mușchii pelvisului. La bărbați, acest mușchi reușește să controleze nu numai debutul unei erecții, ci și întârzierea ejaculării. Acest exercițiu este de fapt o simulare a retenției de urinare. Se face prin contractarea mușchilor menționați, ținând câteva secunde și apoi relaxându-se. Exercițiul se repetă de mai multe ori.

Aceste exerciții au mai multe efecte:

 • Îmbunătățește fluxul sanguin în penis – exercițiile stimulează sângele din penis, ceea ce face posibil să fii mai alert și astfel o erecție mai lungă
 • Rezistență mai mare în timpul actului sexual – datorită acestor exerciții, bărbații au control asupra penisului, dar și o rezistență mult mai bună și nu ard imediat la începutul actului sexual
 • Penisul mai greu – un alt efect pozitiv al exercițiilor Kegel este penisul mai greu, care este mai vertical
 • Sănătatea prostatei – mușchii mai flexibili și mai puternici ajută la sănătatea prostatei, dar și a organelor genitale

Comunicarea este cheia

Multe cupluri subestimează acest fapt. Ca și într-o relație, la fel și în viața sexuală, comunicarea este foarte importantă. Înseamnă exprimarea sentimentelor (bune și rele), a dorințelor, viselor și fanteziilor. Pur și simplu este necesar să vorbim despre sex.

Dacă nu știi cum să vorbești, iar motivul poate fi, de exemplu, frica sau rușinea, atunci problemele care au apărut îți vor fi foarte greu de rezolvat și, pentru a fi sincer, se vor aprofunda mai repede. Poate că bărbatul (sau femeia) nu va spune nimic, pentru că îi este frică și, prin urmare, viața sa sexuală nu funcționează așa cum ar trebui. De aceea comunicarea este foarte importantă. Comunicați unul cu celălalt și credeți că calitatea vieții sexuale va fi la un nivel mai bun.

Suplimente nutritive pentru ejaculare precoce

Există mai multe suplimente nutritive pe piață care ajută la îmbunătățirea ejaculării, promovează libidoul și au un efect general pozitiv asupra vieții sexuale sau psihicului unui bărbat. Avantajul acestor suplimente nutritive este că au o compoziție pur naturală. Acestea conțin o compoziție unică de mai multe plante, cum ar fi:

 • Ancoră la sol (sau Tribulus terrestris), care afectează menținerea nivelurilor optime de testosteron și promovează dorința sexuală
 • Maca peruviană ajută la menținerea activității sexuale
 • L-arginina este un aminoacid foarte important care afectează erecția
 • Și multe altele

Cele mai cunoscute suplimente nutritive sunt, de exemplu, eJoy LONG, Zerex, Tribul sau Climax control.

Zdieľajte:

Komentáre

Zatiaľ sa tu nenachádza žiadny komentár.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Certificat

de biroul public
de sănătate

GARANTAT

Primești banii inapoi

Fabricat în Europa

Marea Britanie

Livrare discretă

a coletelor

Pentru

achiziții de peste
320RON

Produs 100% NATURAL

de cea mai bună calitate