• eJoy® - dealer oficial pentru Republica România
logo eJoy®

Care sunt hormonii masculini importanți pentru viața sexuală, care sunt efectele și cum să acționăm asupra lor

testosterón

Funcționarea sistemului de reproducere, precum și câteva dintre funcțiile sale importante pentru viața sexuală, sunt controlate de hormonii sexuali din corpul masculin. Unii acționează direct asupra funcțiilor individuale sau stării sistemului reproductiv, alții au efecte indirecte și, de exemplu, afectează producția și nivelul primului. Ce sunt și cum să le influențeze nivelul?

Hormonii sexuali masculini, efectele și semnificația lor

Androgenii, așa cum se mai numesc și hormonii sexuali masculini, sunt importanți pentru buna dezvoltare a sistemului reproducător, dar și pentru creșterea și dezvoltarea generală a corpului, practic încă de la naștere. De asemenea, ele determină, de exemplu, dezvoltarea organelor genitale și a caracteristicilor sexuale masculine.

Pe lângă faptul că afectează fertilitatea, erecția sau potența, hormonii sexuali la bărbați afectează și creșterea și calitatea oaselor, memoria și vitalitatea mentală, forța musculară, depozitarea grăsimilor abdominale și hematopoieza. În timpul pubertății, nivelul lor este cel mai ridicat, dar treptat de la vârsta de 30 de ani, acesta începe să scadă și încetează într-o perioadă numită andropauză.

Hormonii care afectează viața sexuală includ:

  • testosteronul, care este cel mai important și afectează producția de spermă, libidoul, caracteristicile sexuale masculine și indirect și calitatea erecției
  • hormonul FSH foliculostimulant, care susține creșterea testiculară la copii, producția de spermă și dezvoltarea sexuală a băieților în timpul pubertății
  • Hormonul luteinizant LH, care afectează și sperma și producția lor, susține, de asemenea, stimularea naturală și nivelul de testosteron
  • hormoni steroizi care au un efect indirect asupra vieții sexuale, de exemplu prin creșterea forței fizice sau îmbunătățirea circulației sângelui

Cum să crești nivelul de testosteron la bărbați

Având în vedere că hormonul testosteron joacă rolul și importanța cea mai directă în ceea ce privește sănătatea și viața sexuală a bărbaților, acest lucru trebuie abordat. Nivelul său adecvat afectează atât libidoul, cât și erecția, fertilitatea și potența generală.

Iată câteva modalități de a crește testosteronul în mod natural și eficient:

Exercițiu: este posibil să găsiți acest lucru puțin probabil, dar este adevărat că suficient exercițiu are un efect mare asupra producției și nivelurilor de testosteron. În acest caz, însă, trebuie să fie o mișcare care necesită mai multă energie și este mai intensă. Combinația de alergări sprint, exerciții cardio în sala de gimnastică și antrenament de circuit este ideală.

Vitamine și minerale: Unele minerale sau vitamine au, de asemenea, un efect asupra creșterii nivelului de testosteron și a producției lor naturale în organism. Acestea sunt în principal magneziu, zinc, fier și seleniu, care susțin, de exemplu, libidoul și spermiogeneza, în timp ce vitaminele includ vitamina C, vitamina D, vitamina H și vitamina B6.

Grăsimi sănătoase: Acizii grași omega sănătoși, în special acizii grași omega-3 și omega-6, au, de asemenea, un efect pozitiv asupra stimulării testosteronului în organism. Spre deosebire de cele nesănătoase, în special carnea roșie, acestea sunt pozitive și pentru colesterol. Prin urmare, concentrați-vă pe pește, nuci, semințe și grăsimi vegetale în dietă.

Fructe și legume: Unele fructe sau legume au, de asemenea, un efect foarte pozitiv asupra creșterii testosteronului. Acestea sunt în principal broccoli, usturoi, spanac și avocado. Aceste specii nu numai că promovează testosteronul, dar sunt ele însele printre afrodisiace care cresc performanța sexuală, libidoul, erecția și potența generală.

Ierburi: Unele tipuri de ierburi care pot fi folosite, de exemplu, pentru a prepara ceaiuri, sunt, de asemenea, stimulente excelente ale testosteronului. Cele mai bune includ palmetto saw, tribulus terrestris și maca. Și în acest caz, acestea sunt, în multe cazuri, afrodiziace naturale excelente, care îmbunătățesc funcționarea funcțiilor sexuale.

Duș rece: apa rece este un mijloc de a crește vitalitatea sexuală și de a promova fluxul de sânge către organele genitale. Cu toate acestea, puțini oameni știu că apa rece are, de asemenea, un efect pozitiv asupra testosteronului, în principal pentru că se formează în testicule și reducerea temperaturii acestora are un efect pozitiv asupra stimulării producției sale.

Feriți-vă de factorii negativi: nu numai promovarea factorilor pozitivi, ci și reducerea factorilor negativi poate crește nivelul de testosteron din organism. Prin urmare, alcoolul, în special berea care conține fitoestrogeni, consumul de produse din soia ar trebui să fie limitat și ar trebui să se acorde o atenție deosebită semințelor de in, mentă și ceai din acesta.

Zdieľajte:

Komentáre

Zatiaľ sa tu nenachádza žiadny komentár.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Certificat

de biroul public
de sănătate

GARANTAT

Primești banii inapoi

Fabricat în Europa

Marea Britanie

Livrare discretă

a coletelor

Pentru

achiziții de peste
320RON

Produs 100% NATURAL

de cea mai bună calitate