• eJoy® - dealer oficial pentru Republica România
logo eJoy®

Compoziția eJoy® – Ardeii iute au efecte foarte pozitive, în special pentru bărbați

Chilli papričky

Ardeii iute picante sunt cunoscuți în întreaga lume, fie ca fructe folosite direct în mese, fie sub formă măcinată de ardei Cayenne. Acest tip exotic de piper este caracterizat în principal de un gust puternic înțepător, pentru care ar trebui căutată o substanță numită capsaicină. Avantajul său este că are efecte mult mai largi, datorită cărora ardeiul iute este folosit și în afara gastronomiei.

Chili și originea lor, descrierea, compoziția substanțelor și apariția

Ardeiul iute este denumirea dată fructelor speciilor exotice de ardei arbuști, care sunt răspândite în principal în regiunile tropicale din India, Japonia, China, Vietnam și Mexic. Potrivit unor surse, ardeii au fost crescuți de indieni încă din mileniul 6 î.Hr.

Deși există mai multe tipuri de arbuști cu ardei, câteva lucruri au în comun:

  • aceștia sunt arbuști verzi mai mici care se coc la o înălțime de 1 metru ca standard
  • frunzele au cel mai adesea o formă lanceolată, tulpinile sunt verzi și mai groase
  • fructul este mai întâi verde, mai târziu galben și, dacă este copt, ardei roșu
  • acești ardei au o aromă puternică și pot fi rotunzi sau ascuțiți

Cea mai importantă substanță găsită în fructe este capsaicina din grupul capsaicinoidelor. Este un alcaloid care provoacă senzație de arsură și usturime la contactul cu membranele mucoase, datorită căruia, de exemplu, stimulează secreția sucurilor gastrice sau are un efect de dilatare asupra vaselor de sânge. În plus, ardeii conțin și flavonoide, carotenoide, vitamine și minerale.

Se spune că după descoperirea Americii, ardeii iute au fost răspândiți de comercianții și marinarii portughezi din întreaga lume ca înlocuitor al ardeiului negru. Datorită gustului său puternic și popularității sale în creștere, a devenit parte a culturii și gastronomiei naționale din mai multe țări.

Efectele și semnificația plantei

Capsaicina, precum și alte substanțe și ingrediente conținute în ardeii iute, au efecte pozitive pentru practic întregul organism. Acest lucru se datorează în principal efectului iritant care provoacă căldură, dar și efectelor și influențelor stimulante sau antioxidante.

Adică, să-l utilizați pentru a consolida sănătatea în următoarele domenii:

Sănătate sexuală: atât pentru bărbați, cât și pentru femei, ardeiul iute este un condiment care le crește pofta de mâncare sexuală și are un efect stimulator asupra libidoului. Aceasta este o consecință a creșterii fluxului de sânge în tot pelvisul și organele genitale, ceea ce crește iritabilitatea acestora. Mai ales la bărbați, erecția poate fi promovată și datorită unui flux sanguin mai bun.

Digestie: Capsaicina ajută nu numai la iritarea organelor genitale, ci și la iritarea sistemului digestiv. Acest lucru mărește secreția sucurilor gastrice și favorizează o digestie mai eficientă a nutrienților ingerați din alimente. În plus, substanța afectează și metabolismul, în special grăsimile, deci este folosită și pentru pierderea în greutate.

Imunitate și apărare: Ardeii iute sunt, de asemenea, cunoscuți pentru a susține apărarea naturală și funcționarea sistemului imunitar. De asemenea, au activitate antioxidantă împotriva radicalilor liberi, deoarece reduc stresul oxidativ care cauzează îmbătrânirea celulelor. Ardeiul iute este, de asemenea, bine cunoscut ca un antibiotic natural.

Sistemul cardiovascular: Ultimul efect pozitiv major al ardeilor este un sprijin mai bun pentru funcționarea inimii, a vaselor de sânge și a venelor. Ardeiul iute ajută la dilatarea vaselor de sânge, scăderea tensiunii arteriale, unele boli venoase, îmbunătățește aritmiile cardiace și, de asemenea, scade nivelul zahărului din sânge, favorizând astfel o mai bună circulație sanguină.

Ardeiul iute și utilizarea lor în practică

Capsaicina, care este probabil cea mai importantă substanță conținută de ardeii iute, este utilizată foarte mult și în diferite produse și preparate finite. În ceea ce privește suplimentele nutritive, extractul de ardei iute face parte din mai multe dintre ele datorită efectelor menționate.

Acestea sunt aproape întotdeauna preparate cu o compoziție mai largă, în care ardeiul iute este completat cu diferite extracte din plante, vitamine sau minerale sau alte tipuri de ardei și ardei. În consecință, preparatele pot fi utilizate pentru a promova pierderea în greutate, pentru a reduce pofta de mâncare, pentru a susține funcționarea sistemului cardiovascular sau pentru metabolism și o mai bună circulație a sângelui.

O utilizare specială a ardeiului iute este prezența în preparatele pentru potență și libidou pentru bărbați, cum ar fi comprimatele eJoy®. Folosesc în principal efectul de dilatare a vaselor de sânge și de îmbunătățire a fluxului de sânge către organele genitale, ceea ce ajută la o erecție mai bună.

Zdieľajte:

Komentáre

Zatiaľ sa tu nenachádza žiadny komentár.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Certificat

de biroul public
de sănătate

GARANTAT

Primești banii inapoi

Fabricat în Europa

Marea Britanie

Livrare discretă

a coletelor

Pentru

achiziții de peste
320RON

Produs 100% NATURAL

de cea mai bună calitate