• eJoy® - dealer oficial pentru Republica România
logo eJoy®

Compoziția eJOY® – Saw Palmetto și efectele sale asupra testosteronului și prostatei

Serenoa plazivá

Reptila Serenoa, care este numele slovac pentru denumirea oarecum exotică Saw Palmetto, este o plantă asemănătoare palmelor a cărei semnificație este cunoscută încă din Grecia antică și India. Are efect diuretic și ajută la problemele tractului urinar și ale prostatei. Interesant este că are efecte nu numai pentru bărbați, ci și pentru femei.

Serenoa reptilele și originea, descrierea, compoziția substanțelor și apariția

Saw Palmetto este un tip de palmier și o specie reprezentativă de serenoa, în prezent singura viață. Habitatul natural al plantei este Florida și zona coastei de sud-est a SUA, unde formează arborete continue. Apare în zonele joase și la o altitudine de maximum 50 de metri.

În ceea ce privește aspectul său, iată o scurtă descriere a plantei și a structurii sale:

  • Serenoa este un palmier care are un trunchi scăzut de până la 3 metri, în cea mai mare parte ramificat
  • Frunzele sunt tipice lanceolate și în formă și de culoare verde
  • precum și florile sunt ascuțite, albe cremoase, dar nu mai mari de 5 mm
  • fructul este o boabă întunecată și cărnoasă care conține semințe, cu dimensiuni de până la 2 cm

Substanțele conținute în plantă sunt componente tipice ale plantei. Fructele, dar și în alte părți ale Serenoa repens, conțin în principal acizi grași și esterificați, flavonoide cu acțiune antioxidantă, mai multe tipuri de fitosteroli, polizaharide importante pentru energie și, de asemenea, trigliceride. Rezultatul compoziției este acțiunea asupra hormonilor din organism.

Fructele plantei au făcut deja obiectul unui studiu mai detaliat în secolul al XIX-lea, întrucât tulpinile originale indiene care consumau fructe de pădure aveau o stare bună peste medie a sistemului urinar și a prostatei. Mai târziu, s-a constatat, de asemenea, că planta ajută și la potență și fertilitate la bărbați.

Efectele și semnificația plantei

Saw Palmetto este unul dintre afrodiziacii majori, dar are și alte efecte pentru ambele sexe. Semințele pot fi măcinate în făină, iar vârful de creștere al plantei este consumat în același mod ca legumele. Dar cele mai importante sunt fructele.

Acestea sunt utilizate pentru următoarele efecte și influențe pozitive:

Afrodisiace: Efectul afrodisiac pozitiv al creșterii libidoului și al apetitului sexual este valabil mai ales la bărbați, deoarece Saw Palmetto acționează asupra nivelului de testosteron, care afectează dorința de sex. Pe lângă energia și vitalitatea sexuală, planta este folosită și pentru creșterea generalului, acționează ca un stimulent eficient.

Prostata și tractul urinar: A doua utilizare foarte importantă a fructelor târâtoare Serenoa este acțiunea asupra sistemului urinar și în special a prostatei. Planta ajută la reducerea conversiei testosteronului în DHT, care este un 5-alfa-dihidrotestosteron special. El este responsabil pentru mărirea prostatei și dificultăți la urinare.

Efecte asupra părului și pielii: hormonul menționat DHT este responsabil în special de bărbați pentru căderea excesivă a părului și, de asemenea, pentru deteriorarea sănătății pielii. Astfel, cu utilizarea prelungită, planta poate reduce permanent nivelul acestui hormon care influențează negativ și astfel poate îmbunătăți atât starea pielii, cât și opri căderea părului.

Apărare și protecție celulară: Saw Palmetto are și efecte antivirale și antiinflamatoare, întărind imunitatea și sănătatea. Substanțele conținute în plantă susțin, de asemenea, imunitatea și funcționarea acesteia, precum și au proprietăți antioxidante care ajută la reducerea stresului oxidativ asupra celulelor.

Saw Palmetto și utilizarea sa în practică

Serenoa reptiliană, ca multe alte plante medicinale, este utilizată pe scară largă în mai multe domenii de promovare a sănătății. În timp ce în trecut fructele sale erau folosite pentru consum gratuit, astăzi fac parte în principal din produse finite atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

Puteți cumpăra fructe măcinate, care pot fi folosite pentru ceai și prepararea acestuia acasă, precum și preparate care conțin extract din acesta sub formă de ingrediente active. Acestea sunt cel mai adesea suplimente nutritive care fie conțin doar un extract din această plantă, fie au o compoziție mai largă. În primul caz, acestea sunt în principal preparate pentru prostată, căile urinare și căderea părului.

Al doilea este produsele mai complexe și specializate concepute pentru bărbați pentru a le susține potența și fertilitatea. Extractul de înaltă calitate Saw Palmetto în concentrații mari este prezent și în comprimatele eJoy® concepute pentru a promova sănătatea sexuală.

Zdieľajte:

Komentáre

Zatiaľ sa tu nenachádza žiadny komentár.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Certificat

de biroul public
de sănătate

GARANTAT

Primești banii inapoi

Fabricat în Europa

Marea Britanie

Livrare discretă

a coletelor

Pentru

achiziții de peste
320RON

Produs 100% NATURAL

de cea mai bună calitate