• eJoy® - dealer oficial pentru Republica România
logo eJoy®

Feromoni

Atunci când alegem un partener, decidem în funcție de mai mulți factori. Știi cum apreciem cel mai mult al doilea sex? Primul lucru care contează este aspectul și prima impresie. Cu toate acestea, pe lângă aspect, persoana trebuie să miroasă frumos și pentru tine. Deci, al doilea factor care influențează alegerea unui partener este mirosul lor. Fiecare persoană are parfumul său natural, pe care îl trimite în împrejurimile sale. Și este parfumul dvs. de care sunt responsabili feromonii.

În articolul următor, vom vorbi despre ce sunt feromonii și cum funcționează aceștia. Veți afla ce tipuri de feromoni cunoaștem și ce factori determină o scădere a secreției de feromoni.

Ce sunt feromonii

Cuvântul feromon provine din limba greacă și traducerea sa literală înseamnă „purtător de stimul”. Termenul a fost introdus de doi oameni de știință, Peter Karlson și Martin Lüscher.

Feromonii sunt produși de fiecare organism viu. Pentru fiecare individ, producția de feromoni este în concentrații diferite.

Dar știi ce sunt acei feromoni? Feromonii sunt substanțe chimice volatile care declanșează reacția naturală a unui individ din aceeași specie în timp ce declanșează un răspuns comportamental sau fiziologic la un alt individ. Este ca o formă de comunicare subconștientă. Feromonii sunt excretați prin piele, dar se găsesc și în salivă și urină. Nu au miros sau miros, deci nu le putem mirosi.

Feromonii nu numai că pot crește încrederea în sine a oamenilor și numărul de sexe, pot stimula comportamentul sexual, dar pot chiar crește atracția reciprocă.

Distingem următoarele tipuri de feromoni:

  • Feromoni sexuali și agregativi – momeli ale indivizilor de sex opus
  • Feromoni liniștitori – calmează reacțiile defensive și de alarmă
  • Urmărirea feromonilor – duce la sursa de hrană
  • Feromoni de alarmă – reacții de evadare sau de apărare
  • Feromoni de maturare – accelerează dezvoltarea puilor

Cum acționează feromonii?

Mulți oameni cred că pur și simplu cumpără un parfum frumos și problema este rezolvată imediat. Dar nu prea funcționează așa. Feromonii nu au miros specific, deci niciun parfum nu l-ar rezolva. Lucrează fără ca noi să ne dăm seama.

De exemplu, parfumurile sau parfumurile clasice sunt înregistrate de glandele olfactive din nas. Cu toate acestea, feromonii sunt înregistrați de un organ situat în fântâna nazală chiar sub nas. Acest corp este numit corpul Jacobson. Și atunci când acest organ „captează” feromoni, acesta trimite apoi un mesaj către creier, care începe să stimuleze o creștere subconștientă a activității sexuale sau a plăcerii.

Acum întrebarea este, în ce măsură pot fi capturați feromonii și cât timp funcționează? Datorită studiilor științifice, știm că feromonii umani pot fi capturați de un partener la o distanță maximă de un metru. Efectul sau funcționalitatea acestora este în medie de 5 ore și numai în cazuri rare până la 24 de ore.

Cei mai renumiți feromoni

Existuje viacero druhov feromónov, ktoré majú vplyv na príťažlivosť opačného pohlavia. Nižšie vám uvádzame štyri feromóny, o ktorých si niečo bližšie povieme. Sú to feromóny Androstenol, Androstenon, Androsteron a Androstadienon.

Androstenol

Androstenolul este un feromon care evocă sentimente romantice și empatie. Efectul său este foarte puternic și de aceea a fost numit ca demoralizator. Nivelul acestui feromon este mai mare la bărbații care sunt dominanți.

Feromonul Androstenol funcționează nu numai la bărbați, ci și la femei. În plus, are și o semnificație socială, deoarece datorită acestuia puteți stabili contacte mai ușor și mai rapid cu partenerul sau partenerul. Asta înseamnă că nu ți-e rușine să-ți faci prieteni. În plus, acest feromon este responsabil pentru atracția sexuală și vă permite să vă simțiți vital și tânăr.

Androstenona

Androstenona are adjectivul „masculin” feromon. Motivul este că provoacă autoritate, respect, dominanță și, desigur, dorință sexuală. Acest feromon este responsabil pentru comportamentul agresiv la bărbați.

Androstenona se formează prin oxidarea Adrostenolului. Este un feromon sexual și este produs în principal de bărbați. Pentru femei, un bărbat care eliberează mai mult din acest feromon este mai interesant și mai atractiv. La femei, un astfel de bărbat este un bărbat alfa – el atrage mai multă atenție, femeile tânjesc după atenția sa.

Androsteron

Androstenona este un feromon masculin foarte puternic. Ca și în cazul Androstenonei, acest feromon induce dominanță. Diferența este însă că nu există un comportament agresiv. În plus, androsteronul este un catalizator, ceea ce înseamnă că joacă un rol foarte important în cooperare cu alți feromoni, în special accelerând efectele acestora. Este chiar dovedit științific că eficacitatea efectului este cu aproximativ 20 la sută mai mare.

În plus, acest feromon îmbunătățește starea de spirit și, de asemenea, pierde orice anxietate. Pentru acest efect, un bărbat este capabil să contacteze mai repede o femeie. Femeile în prezența bărbaților care secretă acest feromon se simt în siguranță. Bărbații sunt galanți și foarte respectuoși față de femei.

Androstadienonă

Androstadienona este numită feromona iubirii. Datorită acestui feromon, femeile sunt percepute ca ființe foarte atente, sensibile și sociale.

Feromona Androstadienonă ameliorează sindromul premenstrual (sindromul tensiunii premenstruale), afectează creșterea sensibilității, crește gradul de intimitate și confort, dar afectează și starea de spirit și înțelegerea, reduce tensiunea, nervozitatea și alte sentimente negative. În plus, însă, crește sentimentul de armonie și bunăstare.

Ce factori influențează scăderea feromonilor?

Un număr mare de factori influențează scăderea secreției de feromoni. Cei mai comuni factori sunt, de exemplu:

  • Stiluri de viață nesănătoase – aceasta include, de exemplu, consumul excesiv de alcool, fumatul și consumul de droguri. În plus, o scădere a excreției de feromoni este afectată și de stilul de viață necorespunzător și nesănătos. Dieta dvs. ar trebui să fie dominată de alimente mai sănătoase, multe fructe și legume
  • Viața hectică și cantitatea de stres asociată acesteia – stresul este un alt factor care este o sperietoare pentru feromoni. Are un efect negativ asupra excreției lor. Încercați să fiți mai puțin stresați sau evitați cu totul situațiile stresante. Bucurați-vă de mai multă odihnă
  • Lipsa somnului – dacă vă place viața de noapte, atunci vă vom dezamăgi. Cazarea nu este potrivită pentru căderea feromonilor. Pe lângă lipsa somnului, oboseala și epuizarea nu sunt benefice.
  • Igiena umană – este un alt factor de influență. Dacă utilizați diverse loțiuni de corp, geluri de duș, șampoane parfumate sau deodorante, acestea pot reduce sau acoperi excreția de feromoni.

La femei, excreția de feromoni este afectată de ciclul menstrual. Un efect semnificativ asupra scăderii secreției de feromoni este și atunci când o femeie ia contracepție hormonală sau trece prin menopauză.

Parfumuri de feromoni și produse cosmetice care conțin feromoni

Există mai multe tipuri de parfumuri cu feromoni pe piață care promit atracție pentru sexul opus. Aceste parfumuri conțin o componentă feromonică care nu este deosebit de pronunțată. Nu poate fi simțit, dar acționează direct asupra creierului sexului opus.

Astfel de parfumuri feromone sunt probabil cea mai naturală și, de asemenea, cea mai confortabilă soluție pentru a surprinde sexul opus. Aplicarea lor este simplă, deoarece sunt sub formă de parfumuri lichide sau chiar sub forma celor clasice cu spray sau pompă. Există diferite tipuri de parfumuri, dar puteți găsi și parfumuri de feromoni fără un parfum specific care să nu miroasă. Există într-adevăr ceva de ales.

În ceea ce privește aplicația în sine, trebuie subliniat faptul că parfumurile cu feromoni trebuie aplicate direct pe piele și nu pe îmbrăcăminte. Se recomandă aplicarea lor, de exemplu, pe gât, încheieturi, urechi, umeri sau coate.

Pe lângă parfumurile cu feromoni, există totuși diferite tipuri de produse cosmetice pentru corp care conțin feromoni și chiar picături speciale de piele care conțin feromoni.

În ceea ce privește efectul, este diferit pentru fiecare parfum sau produs cosmetic. Cu parfumurile și produsele cosmetice de calitate cu un conținut mai ridicat de feromoni, efectul poate dura aproximativ 4-10 ore. Cu parfumuri și produse cosmetice de calitate inferioară, timpul de expunere poate fi semnificativ mai scurt, de aproximativ 1 până la 3 ore.

Zdieľajte:

Komentáre

Zatiaľ sa tu nenachádza žiadny komentár.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Certificat

de biroul public
de sănătate

GARANTAT

Primești banii inapoi

Fabricat în Europa

Marea Britanie

Livrare discretă

a coletelor

Pentru

achiziții de peste
320RON

Produs 100% NATURAL

de cea mai bună calitate