• eJoy® - dealer oficial pentru Republica România
logo eJoy®

Penis

Din punct de vedere al vieții sexuale, penisul este foarte important. Funcționează nu numai în erecții sau ejaculații, ci și în fertilitate. Cu toate acestea, acest organ masculin este, de asemenea, foarte important pentru sistemul excretor.

În rândurile următoare veți afla ce este un penis și care sunt funcțiile acestuia. De asemenea, veți afla ce defecțiuni sau probleme sunt asociate cu acesta și cum le puteți preveni. În plus, veți afla cum este posibil să măriți penisul.

Ce este un penis

Penisul sau organul genital este organele genitale masculine externe. Se compune din țesut spongios, care formează trei corpuri axiale separate (corp pereche gol / gol și corp spongios / spongios nepereche).

Suprafața penisului acoperă așa-numitul preputul (pliul pielii), care este de fapt o piele subțire în mișcare. Se suprapune și, în același timp, protejează partea finală a organelor genitale.

O parte a penisului este ghinda, care se află la capăt. Forma părții de capăt a organului genital, adică ghinda, este conică. Există o cantitate mică de creatină și substanța sebacee smegma la suprafața sa. Această substanță servește ca lubrifiant și facilitează contracția preputului în timpul erecției efective a penisului.

În timpul unei erecții, pe măsură ce penisul se mărește, preputul se micșorează, apoi ghinda este mult mai sensibilă și expusă iritării, ducând la orgasmul în sine.

Penisul are două funcții principale, care sunt:

 • drenarea urinei din vezică
 • ejacula transportul

Și tocmai datorită acestor două funcții principale, se poate argumenta că penisul este cel mai important organ pentru sistemul excretor, precum și pentru fertilitate.

Lungimea medie și curbura penisului

Mândria fiecărui bărbat este, fără îndoială, penisul său. Mulți bărbați cred că cu cât este mai mare, cu atât mai bine. Dezamăgim unii băieți și îi mulțumim pe alții, deoarece dimensiunea penisului nu este atât de importantă.

Multe statistici indică faptul că lungimea medie a penisului este:

 • în stare flacidă este de aproximativ 9 centimetri (mai precis 7-10 cm)
 • în stare în picioare aproximativ 15 centimetri (mai precis 12 -17 cm)

Lungimea medie a penisului în Slovacia este de aproximativ 15 cm, ceea ce reprezintă un rezultat foarte decent.

În ceea ce privește curbura penisului, doar un minim de bărbați au un penis drept. Este în mare parte îndoit fie în sus (curbura în jos este mai puțin frecventă), fie în lateral.

Probleme și tulburări asociate cu penisul

Fiecare om poate avea unele probleme ale penisului, tulburări sau chiar boli. Cele mai frecvente pot fi diverse disfuncții erectile, o căpăstru scurt, o ghindă sensibilă sau chiar diverse inflamații și infecții. Toate problemele sau tulburările menționate sunt direct legate de potență și fertilitate.

Acum să vorbim puțin mai mult despre problemele și tulburările individuale asociate organelor genitale masculine:

 • Tulburări congenitale – acestea sunt în mare parte tulburări fiziologice și este, de exemplu, curbura sau deformarea penisului, dar și diverse alte tulburări ale organelor genitale masculine.
 • Brida scurtă – această tulburare este de obicei congenitală în natură, dar poate fi cauzată și de cicatrizarea treptată a fisurilor originale. O frână scurtă este însoțită de ejaculare prematură. În plus, această problemă poate fi cauzată și de îngustarea preputului. Atunci este necesar să suferiți circumcizia
 • Ghindă foarte sensibilă – o tulburare rară care se manifestă prin durere, mâncărime, dar și arsură. Tulburarea poate fi cauzată, de exemplu, de circumcizie, dar și de o igienă necorespunzătoare sau de purtarea unor lenjerie intimă greșită
 • Disfuncție erectilă și disfuncție erectilă – pentru ca raporturile sexuale să funcționeze fără probleme, în acest caz este necesar ca erecția masculină să fie de bună calitate și suficient de lungă. Acestea pot fi disfuncții erectile ocazionale, dar și mai grave, care pot duce la pierderea completă a erecției.
 • Infecție / inflamație a pielii penisului – aceasta poate fi o reacție alergică obișnuită care provoacă roșeață sau iritații. Cu toate acestea, pe lângă reacția alergică, poate fi o inflamație infecțioasă cauzată de o infecție cu drojdie. În acest caz, pielea penisului mascul este înroșită și poate provoca arsuri ale pielii penisului.
 • Inflamația uretrei – dacă un bărbat suferă de arsură, tăiere și durere în timp ce urină, aceasta poate fi cauzată de o infecție (fie virală, fie bacteriană). Această problemă este foarte frecventă la bărbați și poate semnala, de asemenea, inflamația generală a tractului urinar inferior
 • Pietre urinare – dacă pietrele urinare intră în uretra, caz în care problema este însoțită de durere la nivelul organelor genitale în timpul urinării, urinarea poate fi, de asemenea, întreruptă sau se poate întâmpla ca bărbatul să aibă o senzație constantă de parcă nu ar fi urinat complet
 • Boli cu transmitere sexuală – cum ar fi gonoreea sau sifilisul. În aceste boli, întregul sistem reproductiv este adesea afectat. Manifestările externe sunt diferite, dar cel mai adesea roșeață, apar ulcere pe penis și bărbatul simte, de asemenea, o senzație de arsură pe penis.

Cum să preveniți problemele și tulburările asociate cu penisul

Pentru ca un bărbat să prevină problemele și tulburările menționate mai sus, este necesar să se concentreze asupra anumitor schimbări și măsuri din viața sa. Datorită următoarelor măsuri, este posibilă prevenirea problemelor și tulburărilor penisului, precum și îmbunătățirea erecției generale a bărbaților. Sunt:

 • Schimbarea stilului de viață – Fumezi și iubești alcoolul? În acest caz, este foarte eficient să renunțați sau cel puțin să reduceți fumatul și consumul de alcool
 • Schimbarea stilului de viață – ceea ce consumi în fiecare zi are un impact mare nu numai asupra penisului, ci și asupra stării generale de sănătate. Deosebit de inadecvate pentru congestia penisului sunt alimentele foarte calorice, dar și cele cu un conținut ridicat de colesterol. Limitați, de asemenea, cantitatea de sare și zaharuri ingerate. Pentru o mai bună circulație a sângelui, dar și a libidoului, este indicat să includeți în dietă fructe și legume
 • Exerciții fizice regulate – nu degeaba se spune că există un spirit sănătos într-un corp sănătos. Pentru a îmbunătăți starea penisului și, de asemenea, erecția masculină, de exemplu, este suficientă o plimbare zilnică mai lungă cu un câine, înot, alergare sau diverse alte activități fizice.
 • Îndepărtați stresul din viață – stresul este cauza multor boli și afectează foarte mult apetitul sexual. Prin urmare, încercați să vă stresați cât mai puțin posibil și nu uitați să vă odihniți
 • Folosiți un prezervativ – ar trebui să vă pese de sănătatea dvs. și datorită prezervativului puteți preveni diferite boli sexuale transmisibile
 • Suplimente naturale și afrodisiace – pentru stimularea și susținerea penisului, dar și pentru prevenirea problemelor penisului, este indicat să luați 100% – nu suplimente naturale sau afrodisiace sub formă de diverse alimente

Cum se realizează mărirea penisului?

Mulți bărbați nu sunt mulțumiți de natura lor masculină. Unii ar aprecia un penis mai mare, alții unul mai gros. Există modalități prin care aceste lungimi și grosimi dorite ale organelor genitale pot fi atinse. Acestea sunt, de exemplu:

 • Geluri și creme speciale pentru uz extern – acestea sunt geluri și creme care au o compoziție naturală și sunt utilizate pentru o circulație sanguină mai aprofundată către penis, ceea ce la rândul său duce la mărirea penisului
 • Pastile cu o compoziție naturală pentru mărirea penisului – există o serie de tablete cu o compoziție 100% non-naturală, care ajută nu numai la mărirea penisului, dar sunt potrivite și pentru erecția sau susținerea libidoului. Desigur, nu vă așteptați ca penisul dvs. să crească la jumătate. Dacă cineva garantează un astfel de rezultat, este o prostie garantată și vrea doar să retragă bani de la tine
 • Pompe de vid și apă sau inele de erecție – aceasta este posibilitatea măririi penisului cu ajutorul vidului, ceea ce duce la acumularea de sânge în penis. Sângele este păstrat în organele genitale masculine, ceea ce duce la alungirea și îngroșarea penisului
 • Extensori – acestea sunt utilizate pentru a extinde penisuri mici. Acestea sunt construcții care funcționează pe principiul că prelungesc penisul masculin trăgând treptat. Procesul general are loc în așa fel încât microfisurile se formează în timpul desenului, care sunt umplute cu țesut nou. Cu toate acestea, această posibilitate de mărire a penisului durează ceva timp (câteva luni)
 • Chirurgie – cu ajutorul intervenției chirurgicale, un bărbat își poate crește natura folosind o metodă permanentă și care funcționează pe principiul că penisul se desprinde de ligamente. Cu toate acestea, trebuie subliniat faptul că atât fiecare procedură, cât și aceasta sunt asociate cu riscul de leziuni postoperatorii. Și de aceea acest mod de mărire a penisului ar trebui să fie cu adevărat ultima soluție. Dacă un bărbat își dorește penisul mai gros, el poate folosi metoda de implementare a grăsimii în penis, dar această metodă este doar temporară

Masaje și exerciții pentru circulația sângelui și mărirea penisului

În plus față de metodele menționate, există și mai multe tipuri de masaje și exerciții, datorită cărora este posibilă îmbunătățirea fluxului sanguin către penis și, astfel, susținerea extinderii acestuia. Acestea sunt, de exemplu:

 • Exerciții Kegel – mulți ar putea crede că sunt concepute exclusiv pentru femei. Dar sunt o modalitate dovedită de a întinde, întări și sângera penisul. Ele sunt chiar utile în ejaculare prematură. Exercițiile Kegel vizează întărirea mușchiului PC (mușchiul pubococcigian), care se află în podeaua pelviană și conectează rectul, organele genitale și femurul. Mușchiul PC afectează calitatea vieții sexuale.
 • Rotirea ghindei – Acest exercițiu este similar cu exercițiul lui Kegel. Îți întinzi penisul în timp ce te întorci 30 de secunde într-o parte și 30 de secunde în direcția opusă. Acest lucru nu numai că va sângera, dar vă va mări și penisul
 • Jelqing – (mulsul) – este un masaj al penisului, care are grijă de o mai bună circulație a sângelui, dilată țesuturile și, astfel, mărirea penisului. Acest masaj trebuie practicat într-o jumătate de erecție. Nu este eficient atunci când penisul este slab și puteți deteriora penisul dacă penisul este complet erect. Întregul masaj are loc conectând degetul mare și arătătorul de pe mână (creând un cerc). Apoi, apuci penisul de rădăcina din cercul creat și mergi spre ghindă. Cu toate acestea, nu trebuie să simțiți durere, masajul trebuie să meargă lin. Se recomandă utilizarea unui gel lubrifiant în timpul acestui masaj pentru a evita deteriorarea sau rănirea pielii.
 • Agățat – deci greutatea penisului este o metodă destul de periculoasă. Constă în agățarea greutăților pe penis
Zdieľajte:

Komentáre

Dobrý deň,
Trápi ma veľkosť môjho penisu. V nestoporenom stave ma približne 3 cm a v stoporenom stave je to asi 8 či 9 cm. Naviše pri stopotrnom penise mi predkožka nejde poriadne pretiahnúť cez žaluď. Dá sa pretiahnúť tesne pod jeho hranicu a ked sa snazim viac tak to bolí. Je pravda že mám aj dosť výraznú nadváhu hádam to s tým nesúvisí. Ďakujem za odpoveď.

Dobrý večer, prosím, takéto otázky je nutné smerovať na urológa. Netreba sa bať návštevy.

Dobrý ak sa môžem spitat posledních pár dní sa mi robí pod žalúdom biela vrstva dám to preč a za niakee 3 hot to tam je zase. A potrebujem radu ako sa toho zbaviť

Dobrý ak sa môžem spitat posledních pár dní sa mi robí pod žalúdom biela vrstva dám to preč a za niakee 3 hot to tam je zase. A potrebujem radu ako sa toho zbaviť

Dobrý deň.
Mám v poslednom čase v penise taký divný akoby vibrujúci pocit na ľavej strane penisu od koreňa smerom hore. Akoby som močil. Také krátkodobé ale aj dosť nepríjemné.
Neviete čo to môže byť?
Ďakujem

Dobrý deň, nevieme, ale doktor Vám určite pomôže, nemusíte sa obávať. Držíme palce.

Dobry den chcel by som sa spytat co mam robit ked ma boly predkozka alebo penis pri masturbacii. Neda sa mi az tak moc stiahnut predkozka pri stoporeni je to problem ?

Dobrý deň pumpa na penis zvetsenie a hrubnutie je účinná? Do akej miery pods načo sa používa keď stji ako ma dá sa stoho aj viac vytiahnut.

Dobry den, ak je to 37 mm, tak to bude asi problem, ak 37 cm tak to bude asi aj stacit.

Dobrý. Chcel by som sa opýtať že od včera som si všimol že mám na špičke žaluďa ako je koniec močovej rúry tak sa mi tam obiavilo niečo biele ale neviem čo to je. Tak chcel by som vedieť že či to neni náhodou nejaká infekcia alebo niečo podobne.

Dobrý. Chcel by som sa opýtať že od včera som si všimol že mám na špičke žaluďa ako je koniec močovej rúry tak sa mi tam obiavilo niečo biele ale neviem čo to je. Tak chcel by som vedieť že či to neni náhodou nejaká infekcia alebo niečo podobne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Certificat

de biroul public
de sănătate

GARANTAT

Primești banii inapoi

Fabricat în Europa

Marea Britanie

Livrare discretă

a coletelor

Pentru

achiziții de peste
320RON

Produs 100% NATURAL

de cea mai bună calitate