• eJoy® - dealer oficial pentru Republica România
logo eJoy®

Probleme de prostată pot apărea și la o vârstă fragedă. Care sunt simptomele, manifestările și soluțiile lor?

prostata

Glanda prostatică, prostata, este una dintre părțile sistemului reproductiv care primește de obicei foarte puțină atenție. Cu toate acestea, problema apare atunci când încep să apară primele probleme cu aceasta și diferite simptome neplăcute, cum ar fi durerea sau dificultatea de a urina. Ce înseamnă aceste simptome și cum să le abordăm?

De ce este importantă prostata și ce probleme o afectează

Prostata este un organ glandular de mărimea unei piulițe, de obicei cu diametrul de până la 3 până la 4 centimetri. Se află în apropierea vezicii urinare și, în același timp, tractul urinar inferior trece în jurul ei. Rolul prostatei este în principal formarea secrețiilor de prostată.

Face parte din ejaculare, chiar reprezintă o treime din volumul său. Secreția de prostată este importantă în special pentru fertilitate, deoarece oferă un mediu adecvat pentru spermă, care are un efect pozitiv asupra motilității și menținerii altor proprietăți necesare fertilizării unui ovul. De aceea este important să mențineți prostata sănătoasă.

Acestea sunt cele mai frecvente probleme de prostată și manifestările lor, inclusiv:

  • mărirea benignă a prostatei, cunoscută și sub numele de hiperplazie benignă, care se manifestă în principal prin urină intermitentă și urinare frecventă
  • mărirea prostatei din cauza unei tumori sau a unui cancer, care este deja o afecțiune mai gravă, simptomele sale sunt similare cu mărirea benignă anterioară
  • inflamația prostatei, care poate avea o formă asimptomatică sau simptomatică, în ultimul caz există în principal dureri de prostată sau sânge în urină
  • simptomele asociate cu urinarea și cursul neobișnuit al acestuia indică cel mai adesea probleme, tulburări funcționale și deteriorarea stării prostatei

Protecția vârstei prostatei în regim natural

Aceste tulburări și probleme ale prostatei pot afecta bărbații de aproape orice vârstă, în special prostatita. Deși mărirea benignă este mai tipică pentru bărbații de vârstă mijlocie, există excepții.

Prin urmare, este bine să susțineți preventiv o prostată sănătoasă:

Limitarea stresului prostatic: În primul rând, este necesar să se reducă la minimum toate efectele negative care înrăutățesc starea prostatei și să o expună la eforturi mari. Este necesar să se limiteze utilizarea lenjeriei, ciclismului sportiv și să nu expună prostata la căldură de pe scaunele încălzite.

Ejaculare regulată: Pentru a menține funcția continuă a prostatei, pentru a sprijini activitatea glandelor sale și formarea secreției de prostată, este important să ejaculați în mod regulat. Datorită acestui fapt, secreția prostatică se formează în mod constant și în acest fel sunt susținute starea și funcționarea sa sănătoasă, precum și activitatea testiculelor.

Reducerea alimentelor iritante: Dieta și dieta pe care o consumați sunt, de asemenea, foarte importante în prevenirea diferitelor probleme și tulburări de prostată. Aveți grijă la alimentele picante, grase, grele și prăjite și la alimentele sărate. În schimb, consumă mai multe nuci, legume, fructe, pește și, de asemenea, semințe.

Schimbarea regimului de băut: ceea ce beți contribuie și la starea prostatei, precum și la alte părți ale sistemului reproductiv. Problema este în principal alimentele iritante, cum ar fi alcoolul, cafeaua, băuturile energizante sau consumul excesiv de ceaiuri bogate în cofeină. Toate aceste substanțe irită prostata și îi afectează funcția.

Îmbunătățirea stilului de viață: Îmbunătățirea stilului de viață și a stilului de viață este o măsură la fel de importantă pentru susținerea generală a prostatei. Aceasta ar trebui să includă, în special, măsuri standard precum renunțarea la fumat, mai mult exercițiu, minimizarea stresului sau somn adecvat, care susțin în general sănătatea întregului sistem genital.

Ierburi și plante: Multe ierburi și ceaiuri vă pot ajuta să susțineți prostata, să preveniți mărirea benignă și, de asemenea, să întâmpinați dificultăți la urinare din cauza măririi sau inflamației prostatei. Încercați, de exemplu, palmierul de sabal, tija de aur, urzica sau ancora la sol.

Suplimente nutritive: Puteți folosi și ierburile menționate, dar și alte substanțe benefice pentru prostată, în special unii aminoacizi, acizi grași omega și minerale, sub formă de preparate. Pot fi suplimente nutritive speciale, dar și tablete cu efect complex asupra sănătății sexuale, cum ar fi eJoy®.

Zdieľajte:

Komentáre

Zatiaľ sa tu nenachádza žiadny komentár.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Certificat

de biroul public
de sănătate

GARANTAT

Primești banii inapoi

Fabricat în Europa

Marea Britanie

Livrare discretă

a coletelor

Pentru

achiziții de peste
320RON

Produs 100% NATURAL

de cea mai bună calitate